MAP

O PODJETJU

Dobrodošli v podjetju Lumar, vodilnem slovenskem proizvajalcu nizkoenergijskih in pasivnih montažnih objektov, ki je s svojimi inovativnimi in okolju prijaznimi rešitvami prisoten tako v Sloveniji kot tujini. Več kot 20 let izkušenj, tradicija in stalno vlaganje v razvoj nam omogočajo ustvarjanje novih trendov ter vrhunskih nizkoenergijskih in pasivnih objektov.

Skrb za trajnostni razvoj in minimalno onesnaževanje okolja ter energetsko učinkovita gradnja so trendi današnjega časa in osnovne smernice delovanja in razvoja našega podjetja. V odgovor tem zahtevam, smo v podjetju razvili detajle za proizvodnjo vrhunskih energetsko varčnih in pasivnih objektov. Leta 2007 smo kot prvi v Sloveniji razvili pasivno hišo, ki smo jo že leta 2009 nadgradili s prvo plus energijsko hišo. Smo edini slovenski proizvajalec montažnih objektov, ki ima certificirano pasivno tehnologijo pri nemškem Passivhaus inštitutu in edini evropski proizvajalec, ki ima ob tem še Evropsko tehnično soglasje (ETA) za pasivni sistem.

Naše kakovostne energetsko varčne in pasivne gradnje so sestavljene iz popolnoma naravnih materialov ter ustvarjajo zdravo in prijetno bivalno klimo. V svojem celotnem življenjskem ciklu pa minimalno obremenjujejo okolje. Ob gradnji stanovanjskih hiš pozornost posvečamo tudi razvoju večjih nizkoenergijskih objektov. V letu 2008 smo postavili prvi vrtec v pasivni tehnologiji, ki sta mu v letu 2011 sledila še dva.

Trajnostna in okolju prijazna gradnja je v naši podzavesti. Ta miselnost se prenaša na vse naše zaposlene in vse naše hiše. Temu sledi naš razvoj in to potrjujejo številne prejete domače in tuje nagrade ter certifikati za našo pasivno tehnologijo in hiše. Uspešno delovanje in sledenje viziji ter poslanstvu se odraža tudi v dejstvu, da je Lumar del Green Building Group, največjega ponudnika montažne gradnje na nemško govorečem področju, kjer je ima vlogo blagovne znamke visokega razreda. Tako želimo v naslednjih letih ime in tehnologijo Lumar uspešno ponesti tudi v Avstrijo, Nemčijo in Švico.

OGLED VZORČNIH HIŠ

Prosimo vas, da nas pred obiskom pokličete, saj si lahko po predhodnem dogovoru aktivno hišo kakor tudi druge, tudi ogledate.

Lumar IG d.o.o.
Limbuška cesta 32 A
2000 Maribor

Direktor: Marko Lukić

Tel: +386 2/ 421 67 50
Faks: +386 2/ 421 67 57
E-pošta: info@lumar.si

 

 

Partnerji pri gradnji projekta moja hiša prihodnosti